Cultură

Ansamblul s-a născut cu aproape sapte ani în urmă, din dorinţa de a perpetua frumuseţea şi complexitatea tradiţiilor şi obiceiurilor de pe Valea Muntelui. Iniţiativaaparţine unei învăţăţătoare inimoase, Ecaterina Raţă, care doreşte să arate întregii ţări ce copii minunaţi şi ce părinţi implicaţi sunt în comuna Agăş. Pentru că s-a dorit de la început calitate şi prezentarea folclorului autentic băcăuan a fost nevoie de cei mai buni specialişti. De la început vocile au fost modelate de mult îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Maria Tătaru. Paşii, uşor timizi la început, sunt călăuziţi cu multă dăruire de unul dintre cei mai cunoscuţi coregrafi, Robert Costrovanu.

10604493_306612676183254_4898938985985971589_o

“Cei care au avut încredere în noi încă de la început şi ne-au sprijinit în orice efort au fost domnul primar Doru Merluşcă, respectiv domnul viceprimar Florinel Raţă, persoane ce ştiu că viitorul îl pregătim de astăzi şi că e în mâinile noastre. Spectacolul de debut l-am avut de Hramul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, din anul 2009. De atunci am avut spectacole pe plan local şi participări la concursuri judeţene. Avem cu ce ne mândri dar mult mai multe avem de realizat în viitor”, spune învăţătoarea Cati Raţă.

Frumuseţea acestor meleaguri a fost dintotdeauna arătată în cântec şi joc de oameni inimoşi, de oameni frumoşi la suflet care fac totul cu pasiune. Şi rezultatele nu întârzie să apară.